飲食・雑貨店
黒い郷土料理
島原半島に伝わるサツマイモを主原料とする麺料理。干したサツマイモを粉にしたものを麺の材料として使うため黒っぽいプルプルした食感が特徴で、魚介や地鶏などでダシを取った澄まし汁と食し、サツマイモ由来のほのかな甘さが珍しい郷土料理です。
Black local dish
This noodle is made mainly from sweet potatoes handed down to Shimabara Peninsula. It is characterized by a dark gelatinous texture because dried sweet potatoes are used as ingredients for noodles, and it is a rare with the faint sweetness of sweet potatoes is, eaten with clear soup with dashi taken by seafood and local chicken.
住所Address | 雲仙市千々和町戊1120-1Kuchinotsuchokoh 5771-1, Minamishimabara-city |
---|---|
TELTEL | 0957-37-65440957-37-6544 |
営業時間Opening Hours | 11:00~18:3011:00~18:30 |
定休日Regular Holidays | 火曜日(祝日は営業)Tuesday |
当館からのアクセスAccess from our hotel | 車で30分30 minutes by car |