飲食・雑貨店
島原名物かんざらし
かんざらしとは、島原の郷土料理の一つで、きざらと呼ばれる中双糖と、はちみつを混ぜたシロップに、冷やした白玉だんごを入れていただく甘味。この美味しい郷土料理に欠かせないのが「水」。島原の街は、雲仙普賢岳のおかげで湧水が豊富で、名水100選にも選出されています。街のいたるところに湧く綺麗な水をふんだんに使い、作られるのがこの島原名物「かんざらし」なのです。
Shimabara’s local sweets, Kanzarashi
Kanzarashi is one of Shimabara's local dishes, and this is the sweet which is a chilled white ball dumpling in a syrup mixed with Kizara sugar and honey. Water is an indispensable part of this delicious local cuisine. The city of Shimabara is rich in spring water thanks to Mt. Unzen Fugendake, and has been selected as one of the 100 best waters in Japan. This Shimabara specialty "Kanzarashi" uses plenty of beautiful water that springs all over the city.
住所Address | 島原市万町513Yorozumachi 513, Shimabara-city |
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TELTEL | 0957-62-85550957-62-8555 |
営業時間Opening Hours | 11:00~17:0011:00~17:00 |
定休日Regular Holidays | 不定休No regular holidays |
当館からのアクセスAccess from our hotel | 車で40分40 minutes by car |